Hoe geven we invulling aan het PPPP?

Een van de meest gebruikte modellen in publiek-private people’s partnerschappen in het natuurtoerisme, met name in beschermde gebieden, is het concessiemodel. Een particuliere toerismeconcessie is een overeenkomst die wordt gesloten tussen een particuliere onderneming ("concessiehouder") en de beheerder van het beschermde gebied om een ​​toerismebedrijf binnen een bepaald gebied van een beschermd gebied te exploiteren gedurende een specifieke periode, in ruil voor vergoedingen.

 

De concessiehouder is verantwoordelijk voor het overnemen van bestaande faciliteiten en het uitvoeren van upgrades en/of het bouwen van nieuwe faciliteiten. Aan het einde van de concessieperiode gaat het eigendom van alle infrastructuren terug naar het beschermde gebiedsbureau, in deze de overheid. De concessiehouder neemt de volledige verantwoordelijkheid op zich voor de exploitatie en het onderhoud van alle activa, evenals voor de financiering en het beheer van alle vereiste investeringen tijdens de tijdshorizon van de concessie.

 

De PPPP wordt geleid door de algemene voorwaarden van het particuliere toerismeconcessie. De aanbevolen algemene voorwaarden voor het voorgestelde PPPP-model voor het Brownsberg Natuurpark Plateau zullen worden uiteengezet in een rapport.

Schematische weergave relaties in het PPPP-model

 

De onderstaande grafiek toont de voorgestelde contractuele structuur van een typische concessie, inclusief de partnerschapsovereenkomsten. Elke concessie zal enige variatie van deze contractuele structuur inhouden, afhankelijk van de specifieke vereisten.

Registratie

© 2020  by Brownsberg PPPP / Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now